Llibre “Força, equilibri, valor i seny i… Moixiganguers”

Llibre “Força, equilibri, valor i seny i… Moixiganguers”

Editar un llibre és una espècie de somni, una experiència única. Us deixo la nota de premsa que vam fer des de la Colla el 22/06/20, l’endemà de la presentació del llibre.

Aprofitant el 25è aniversari dels Moixiganguers d’Igualada, ha sortit a la llum el llibre del Pau Corcelles Hontoria “Força, equilibri, valor i seny i… Moixiganguers”. El llibre, donades les circumstàncies actuals, fou presentat aquest passat diumenge de forma interna a la colla i, des d’aquesta mateixa setmana, ja es pot trobar a les llibreries igualadines.

“Força, equilibri, valor i seny i… Moixiganguers” té el privilegi de poder explicar el moment de creixement important dels Moixiganguers aquests darrers anys que els ha portat a ser Colla de 9 des de l’octubre de 2018. Un creixement de Colla que ha vingut de bracet d’un creixement en l’àmbit social, amb un cèntric nou local, i les pertinents obres que s’hi han realitzat i que l’han deixat com un dels locals castellers referència del País. Tot plegat també ha significat una obertura de la Colla a la ciutat i la ciutat ha guanyat amb el local de les Cotxeres un nou espai cultural.

Per fer-ho, les imatges van acompanyades d’uns textos del dramaturg i artista igualadí-manresà Joel Grau i Llucià que parlen de castells d’una manera molt diferent de la que estem acostumats. A més, el conegut periodista i moixiganguer, Jordi Còdol aporta uns textos més tècnics que ajuden a la gent no castellera a entendre millor el món dels castells i els Moixiganguers d’Igualada. Els diferents textos es van alternant amb les fotografies tot lligant una història que té la peculiaritat de no tenir capítols ni episodis.

El pròleg ha anat a càrrec del periodista Benet Iñigo, director de societat de RAC1, locutor de Castells a Rac1 i autor del llibre “Pit i Amunt” d’editorial Columna, i casteller dels Castellers del Poble Sec.

L’Oriol Gabarró, llicenciat en filologia catalana i professor de secundària, i la Iol Sanromà, professora de secundària en educació física i castellera dels Castellers de Sants han fet la correcció de textos, la dissenyadora igualadina i moixiganguera, Helena Aparisi ha dissenyat el llibre i, l’artista i també moixiganguera Núria Riba ha fet el dibuix de l’autor a contraportada.

L’objectiu del llibre és el de mostrar amb orgull l’alt nivell adquirit per la Colla en aquests darrers temps, nivell que l’ha situat com a una de les millors colles castelleres actuals, just ara que la Colla acaba de complir els seus 25 anys. El llibre també es vol mostrar que els grans castells que la Colla executa no surten perquè sí, sinó que darrere hi ha una gran feina d’assaig, una rica activitat social i un nou local que la colla fa bategar al bell mig de la ciutat.

Si hi ha alguna cosa que t'interessa en aquesta pàgina, contacta amb l'autor. Gràcies : )